Monumentul unor eroi, lăsat în paragină de Primărie şi unitatea militară din Lugoj

Monumentul unor eroi este lăsat în paragina la Lugoj. Observatorul Militar, publicaţia oficială a Armatei atrage atenţia în privinţa unui monumentului dedicat militarilor care au murit pe câmpul de luptă, care se află lângă intrare din cartierul Militari. Este degradat şi din el lipsesc părţi importante, furate de căutătorii de fier vechi. Deşi a fost o vreme în proprietatea primăriei, iar acum se află din nou în cea a Armatei, nu i-a dat nimeni atenţia cuvenită.

„Monumentul din imagine, construit prin grija militarilor din fostul Regiment 90 Mecanizat din Lugoj, a fost dedicat celor care, în uniforma Armatei României, s-au jertfit pe câmpurile de bătălie. A devenit victima cedărilor între autoritățile locale și armată. Spațiul în care a fost edificat și alte câteva imobile, aparținând armatei, au fost cedate Primăriei în 2011, în vederea realizării unor locuințe. Ceea ce nu s-a întâmplat!

Terenul aferent și imobilele, aflate în paragină, au fost restituite, în 2014, împreună cu monumentul, devalizat și distrus, Batalionului 183 Artilerie „General Ion Dragalina” din Lugoj.

În anul Centenarului, monumentul este o pată rușinoasă pe obrazul nostru, al tuturor, dar mai ales al autorităților locale, care au îngăduit un asemenea jaf”, arat[ jurnaliștii de la Observatorul Militar.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.