Moto Extrem Lugoj a avut cei mai mulţi piloţi pe podium la etapa inaugurală din Campionatul Naţional Individual de Motocros

Piloţii clubului lugojean Moto Extrem, condus de Liviu Jigmond, s-au impus la trei dintre categoriile de concurs şi au urcat pe podium de şase ori în cadrul primei etape din ediţia 2017 a Campionatului Naţional Individual de Motocros, ce a avut loc sâmbătă, 13 mai, pe dealul Hezerişului, de lângă centura Lugojului.

Surpizele cu care a impresionat echipa de rideri de pe Timiş, alcătuită din 12 piloţi, au fost debutantul Liviu Jigmond, junior, de 7 ani, sportiv aflat la prima participare într-o cursă oficială, fiul antrenorului şi deţinătorului clubului Moto  Extrem Lugoj, Liviu Jigmond, urmat de Valentin Ardelean, un tânăr din cartierul Buchini, care a demonstrat o tehnică bună, marcând astfel startul unei cariere promiţătoare de pilot de motocros şi Mihai Stoichescu (30 ani), care a revenit la club şi pe circuit, la două luni după ce a decis să se retragă din activitatea de performanţă.

Toţi cei trei piloţi lugojeni au reuşit să câştige cursele la clasele la care au participat: 50cc-Liviu Jimond jr., amatori- Valentin Ardelean, respectiv MX1 profesionişti-Mihai Stoichescu.

Podiumul de la MX1 profesionişti a fost completat de Vlad Roşu, legitimat la Moto Extrem Lugoj, care s-a clasat al treilea. Evoluţii bune au avut şi lugojenii Marca Ioviţă, care a terminat pe doi la veterani, grupa de vârstă 40-47 de ani, şi copilul David Chivu (8 ani) care a alergat la 50 cc.

“Sunt mulţumit de ceea ce au putut să facă băieţii noştri şi de rezultatele obţinute, mai ales ţinând seama de condiţiile de concurs, pe un circuit dificil şi cu multă ploaie. Am avut câţiva debutanţi care s-au comportat foarte bine. Pentru mine personal, o surpriză foarte plăcută a fost evoluţia fiului meu care a câştigat prima lui cursă oficială la doar 7 ani şi mi-a făcut un cadou frumos de ziua mea de naştere pe care o aniversez pe 14 mai. Acest rezultat mă bucură foarte mult, mai ales că a trecut de piloţi mult mai experimentaţi şi vine la exact 16 ani de când am câştigat la Arad o cursă de supermoto. Este de remarcat că această etapă de la Lugoj, pentru care s-au depus eforturi mari, din punct de vedere organizatoric, desfăşurată în condiţii dificile, s-a terminat fără nici o accidentare şi fără vreun incident serios. Mulţumim celor care ne-au sprijinit şi primăriei care a fost alături de noi la acest eveniment”, a punctat antrenorul şi coordonatorul Moto Extrem Lugoj, Liviu Jigmond.

Din cauza vremii nefavorabile, oficialii federaţiei şi arbitrii prezenţi au decis să se desfăşoare doar o cursă pentru fiecare categorie de concurs şi nu două cum este în mod obişnuit. Pentru ierarhia primei etape s-au întrecut  piloţii de la cluburile CSM Bucureşti, Steaua Bucureşti, MRM Bucureşti, Smart Braşov, Dementor Racing Codlea, Lido Câmpina, Csiki Enduro&Mx Harghita, Moto Extrem Lugoj, Flacăra Moreni, Top Cross TCS Otopeni, Jitsu Zărneşti, Moto Bike Shop Timişoara. Lugojul a avut cei mai mulţi piloţi clasaţi în primele trei poziţii.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.