Nereguli multiple in bazarurile de pe Bulevardul Brancoveanu din Timisoara

Ancheta pompierilor și a polițiștilor timișeni continuă după incendiul devastator de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din Timișoara. Cei de la ISU anunță că doi operatori economici din clădirile distruse au fost amendați anul acesta pentru că nu aveau autorizații de securitate la incendiu. În paralel, anchetatorii încearcă să stabilească exact identitatea bărbatului decedat și au cerut pentru asta o expertiză ADN.

Anul acesta, echipele de control ale ISU Banat au avizat comercianții din clădirile distruse în incendiul de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu. Pompierii i-au amendat pe doi dintre ei pentru mai multe nereguli.

„În cadrul imobilului incendiat au fost verificați, pe parcursul lui 2017, doi operatori economici cărora li s-a aplicat un număr de patru sancțiuni. Două avertismente și două amenzi”, spune Lucian Mihoc, inspectorul șef al ISU Banat.

Problemele se pare că nu au fost rezolvate după control, iar ancheta specialiștilor indică probleme mari în imobilul din care a plecat incendiul.

„În principal vorbim despre funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu. Este prima deficiență: utilizarea instalațiilor electrice cu improvizații, cu defecțiuni este principala constatare a colegilor din cadrul inspecției de prevenire și lipsa instalațiilor speciale de stingere, respectiv mijloace de stingere cu valabilitate expirată și care nu puteau fi folosite în caz de incendiu. De asemenea, pe partea de instruire am mai identificat anumite probleme. Adică instruirea persoanelor la locul de muncă a lipsit cu desăvârșire în unele situații”, povestește Lucian Mihoc.

Șeful pompierilor din Timiș a trimis în teren, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, toate cele patru echipe de control ale Inspectoratului. Specialiștii ar trebui să îi verifice la sânge pe operatorii economici din zonă însă, ca la fiecare control, misiunea este una dificilă. Și asta pentru că în momentul în care echipele își fac apariția în zonă, cei mai mulți dintre comercianți trag obloanele și închid magazinele.

„În principal desfășurăm activități pentru siguranța cetățeanului. În acest sens, un număr de patru echipe desfășoară activități de verificare, acțiuni de control la toate spațiile comerciale, la toți operatorii economici din zona vizată de incendiu astfel încât să preîntâmpinăm o eventuală altă tragedie în care să se ajungă la pierderi de vieți omenești și la importante pagube materiale”, concluzionează Mihoc.

În paralel, anchetatorii încearcă să stabilească cu exactitate identitatea bărbatului decedat în urma incendiului. Ei au stabilit că victima ar avea aproximativ 45-50 de ani și că locuia practic în una dintre clădiri, într-un spațiu amenajat sub o scară de acces. Spațiul este unul foarte mic, de câțiva metri pătrați, iar pompierii povestesc că instalația electrică acolo era supra-solicitată.

În locul respectiv, bărbatul decedat avea la dispoziție un frigider, un cuptor cu microunde și un televizor. Pentru identificarea lui, anchetatorii au fost nevoiți să solicite o expertiză ADN.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *