Noi date despre atacul din Sankt Petersburg VIDEO

O explozie a avut loc într-un vagon de metrou din Sankt Petersburg, în urma căreia cel puţin 11 oameni au murit şi 45 de persoane au fost rănite, conform celui mai recent bilanţ al autorităţilor ruse.

Explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, cu TNT. O altă bombă neexplodată a fost găsită într-o altă staţie de metrou şi a fost dezamorsată. Preşedintele Vladimir Putin se afla la Sankt Petersburg în momentul exploziei. Autorităţile ruse investighează explozia ca pe un atac terorist.

Autorităţile ruse tratează explozia ca pe un atac terorist, iar premierul Dimitri Medvedev s-a referit în aceiaşi termeni la incident, fără însă să ofere detalii despre posibilii atacatori. O fotografie surprinsă de camerele de luat vederi de la metrou arată un bărbat îmbrăcat în ţinută specifică musulmanilor şi cu trăsături asiatice, el fiind prezentat ca unul dintre atacatori, însă autorităţile nu au confirmat implicarea persoanei respective în atac. Conform unor surse Interfax, autorităţile ruse sunt în căutarea a doi bărbaţi care ar fi amplasat cele două bombe în metroul din Sankt Petersburg – una în vagonul care a explodat, a doua rămasă neexplodată într-o altă staţie de metrou.

UPDATE 09.30 Un cetăţean rus născut în Kârgâzstan ar putea fi posibilul autor al atacului terorist comis luni la metroul din Sankt-Petersburg, în urma căruia 11 persone au murit, iar altele 45 au fost rănite, informează serviciile de securitate GKNB, citate de Reuters.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate GKNB a declarat că a primit o solicitare oficială din partea serviciilor ruse pentru a identifica suspectul.

Serviciile de securitate din Kârgâzstan l-au identificat pe atacator drept Akbarzhon Jalilov, născut în Osh, în 1995.

Există posibilitatea ca acesta să fi fost un atacatr sinucigaş, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.

Autorităţile din Sankt-Peteresburg au declarat trei zile de doliu.

Kârgâzstan este un stat din Asia Centrală, care este predominant musulman şi este aliat politic al Rusiei, găzduind o bază aeriană militară rusă.

 

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.