Nou bilanț al masacrului din Las Vegas; 59 de morți și 527 de răniți!

Un nou bilanţ al victimelor atacului armat din Las Vegas indică 59 de morţi şi 527 de răniţi, conform anununţului Poliţiei, care a găsit încă 18 arme la locuinţa atacatorului.

Stephen Paddock a cărat cele 23 de arme cu 10 genți în camera sa de hotel. Aici poliția a găsit doua suporturi cu 3 picioare pentru armele automate. Avea cel putin doua arme semi automate pe care le-a modificat cu dispozitive cumpărate legal, pentru foc automat. Pentru a trage în mulțime, a spart un geam din camera sa de hotel.

Conform şefului poliţiei din Las Vegas, la locuinţa atacatorului, din Nevada, au fost găsite încă 19 arme, în condiţiile în care el avea deja 23 arme în camera de hotel din care a tras asupra mulţimii adunate la concertul de muzică country din Las Vegas, relatează AP.

La locuinţa lui Stephen Paddock au mai fost găsite muniţie şi explozibili, precum şi dispozitive electronice, care în prezent sunt verificate. “Au fost găsite peste 18 arme de foc, explozivi și mai multe mii de gloanțe, precum și aparate electronice pe care le studiem în prezent”, a declarat el.

În maşina sa, poliţiştii au găsit nitrat de amoniu. Forţele de ordine ar urma să percheziţioneze şi un al doilea imobil având legătură cu Paddock, în nordul statului Nevada, însă acesta trebuie mai intâi verificat, pentru a nu exista dispozitive – capcană.

Un veteran din armata SUA, Chris Roybal, în vârstă de 28 de ani a supraviețuit teatrului de război din Afganistan, însă a murit acasă, în masacrul din Las Vegas.

Se afla la concert împreună cu mama lui, dar în busculadă s-au pierdut unul de altul. ”A fost plecat în zonă de război și s-a intors teafăr și când s-a dus la concert a murit”, a declarat mama lui pentru NBC4.

 

Tânărul a fost împușcat în piept iar un pompier a încercat până în ultima clipă să-l salveze.

Stephen Paddock era multimilionar şi a făcut avere din investiţii imobiliare, spune fratele lui. Trăia însă în mijlocul unei mici comunităţi retrase, într-o casă cu două dormitoare, în deşertul Nevada.

Tot fratele a dezvăluit că îi plăceau jocurile de noroc şi nu părea deloc “un om avid de arme de foc”. În plus, nu ştia să fi fost afiliat vreunei organizaţii religioase sau politice.

Tatăl în schimb a fost la un moment dat pe lista FBI, a celor mai căutate persoane, după ce a jefuit la mai multe bănci.

Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay. A tras salve de arme automate asupra spectatorilor care asistau la un concert în aer liber.

Fratele celui care a comis masacrul este încă în stare de şoc: “Nu ştiu ce să spun…. Fratele meu să facă aşa ceva…. E ca şi când ne-ar fi împuşcat pe noi.”

 

Stephen Paddock s-a sinucis când trupele speciale ale poliţiei au luat cu asalt camera de hotel în care se află.

Preşedintele american Donald Trump a lăudat intervenţia serviciilor de urgenţă. “Promptitudinea cu care au acţionat este miraculoasă şi a prevenit pierderea a şi mai multe vieţi omeneşti.”

Aşa cum se întâmplă aproape după fiecare atac armat, gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat masacrul din Las Vegas, afirmând că Paddock s-ar fi convertit la islam acum câteva luni. Dar nu a oferit nicio dovadă că aşa ar stă lucrurile. FBI susţine însă că atacul nu are legătură cu vreo grupare teroristă internaţională.

Martor: ”Înregistram concertul, când, deodată, am auzit în fundal ceva care suna  ca un foc de artificii. Pocnituri în serie, dar nu se mai opreau, probabil 50, poate 100 la rând. Apoi am auzit că muzica se opreşte, pe scenă. Jason nu mai cânta. Imediat s-au stins şi luminile.”

Martor: “Erau oameni plini de sânge, unii se urcaseră peste alţii… am văzut oameni care îi cărau pe alţii pe umeri. Unii păreau ameţiţi, pierduţi, în stare de confuzie.”

Român din Las Vegas: “Spărsese un geam că nici alea nu se deschid… Spărsese un geam şi de acolo trăgea. Au pus nişte corturi peste locul unde au murit oamenii. Nu i-au ridicat pe toţi încă…”

sursa: stirileprotv.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.