Noua rută a migranților către Occident trece prin Caraș-Severin

Migranții care trec prin România au găsit o nouă rută spre vest. După ce granița Ungariei cu Serbia a fost ultrasecurizată, iar polițiştii din Timiș au început să le ştie fiecare traseu, acum s-au reorientat și forţează frontiera din Caraş-Severin.

Pe cei 150 de kilometri cât ține frontiera sârbă în județul Caraş-Severin, poliţiştii sunt mereu în alertă. La granița României cu Serbia, migranții merge pe jos zece sau chiar 15 kilometri pentru a intra la noi în țară. Poliţiştii de frontieră le cer cetăţenilor români care văd grupuri de refugiaţi să anunţe imediat autorităţile.

De când Ungaria a blocat granița cu Serbia pentru refugiaţi, aceştia s-au reorientat. Cum agenţii de frontieră le-au descoperit fiecare rută prin Timiş, tot mai mulţi migranţi își încearcă acum norocul prin Caraş-Severin.

„Au fost depistaţi când încercau să intre ilegal în România din Serbia 124 de cetăţeni străini, dintre care 59 pe raza judeţului Timiş şi 65 pe raza judeţului Caraş-Severin”, a spus Roxana Costache, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră din Timișoara.

Oamenii din satele de lângă vamă spun că migranții sunt abandonați de călăuzele cărora le-au plătit mii de euro. Au ajuns până la casele lor.

Cei care văd migranţi, pot anunţa autorităţile la numărul de telefon 021 9590. Anul trecut, peste 1.000 de persoane au fost capturate de poliţiştii de frontieră români. Ţara noastră a intrat oficial pe harta migrației în toamna anului 2015 când Ungaria a terminat de construit gardul de la frontiera cu Serbia.

sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *