Noul Cor al Armatei Roşii, primul concert după tragedia aviatică din Marea Neagră

Faimosul cor al Armatei Roşii, decimat într-un accident de avion în luna decembrie, a susţinut joi primul său concert, la Moscova, după ce şi-a refăcut rândurile printr-un concurs la nivel naţional, informează AFP.

Într-un teatru din Moscova deţinut de armata rusă, corul a intonat cele mai cunoscute cântece patriotice şi populare în faţa rudelor victimelor, a ofiţerilor superiori ai armatei ruse şi a 100 de militari în termen entuziaşti.

La data de 25 decembrie, corul Armatei Roşii a pierdut 64 din membri, printre care şi pe directorul său, Valery Khalilov, într-un accident al unui avion militar care s-a prăbuşit în Marea Neagră.

Repertoriul său, care include în prezent peste 2.000 de piese, uneori acompaniate de o coregrafie acrobatică, este cunoscut în întreaga lume prin nenumăratele turnee ale corului în străinatate, în timpul şi după epoca sovietică.

După o serie de concerte la Moscova, corul Armatei Roşii se va afla în Franţa pentru un turneu în perioada 21-26 martie, care va debuta la Lyon şi se va încheia la Paris.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *