Noul Guvern a gasit modalitatea de deschidere a tronsonului de autostrada finalizat intre Lugoj si Deva

Cerută insistent de premierul Sorin Grindeanu, deschiderea circulaţiei pe cei 15 kilometri finalizaţi pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva ar urma să aibă loc în săptămânile următoare. Ministerul Transporturilor a anunţat că a identificat și eliminat problemele birocratice ce blocau deschiderea tronsonului.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a conformat dorinţelor lansate de premierul Sorin Grindeanu şi a reuşit să găsească modalităţile legale pentru a se putea deschide circulaţiei cei 15 kilometri din autostrada Lugoj – Deva, lot 2, între localităţile Traian Vuia şi Dumbrava. El a anunţat că în prima parte a lunii februarie se va realiza inspecţia tehnică a acestei porţiuni de autostradă, iar ulterior se va putea deschide circulația. Anunțul a fost făcut în ultima şedinţă de Guvern.

„Am identificat și eliminat problemele birocratice existente la CNAIR (n.r. Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere) şi după efectuarea inspecţiei tehnice vom putea deschide cei 15 kilometri de pe porțiunile A, B şi C din lotul 2”, a anunţat Cuc, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Conform ministrului, în perioada 6 – 10 februarie se va putea realiza inspecția tehnică a celor 15 kilometri, iar ulterior aceştia ar putea fi deschişi circulaţiei rutiere.

Deschiderea acestei autostrăzi a fost solicitată insistent de Sorin Grindeanu, problema celor 15 kilometri de autostradă construiţi pe teritoriul administrativ al judeţului fiind bine cunoscută de acesta, el fiind promovat prim-ministru de pe postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în ianuarie 2014. Finalizarea lucrărilor era programată în iulie 2016, dar a fost amânată, după ce a fost impusă realizarea celebrelor ecoducte, a tunelurilor care vor fi construite anul viitor. Valoarea ofertată a lucrărilor a fost de 423 de milioane de lei.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *