Numar impresionant de migranti, la granita de vest

Zeci de migranti au fortat granita de vest a Romaniei incercand sa intre ilegal in tara noastra. In total 26 de oameni se aflau in doua grupuri diferite, fiind depistate de politistii de frontiera.

Printre cei 26 de migranti se aflau zece copii, unii dintre ei avand varste de un an sau trei ani.

Astfel, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita, judetul Caras-Severin au depistat la frontiera cu Serbia 16 cetateni din Iran, Irak si Afganistan, care intentionau sa intre ilegal in Romania. Alti noua cetateni straini, solicitanti de azil in tara noastra, au fost depistati de politistii de frontiera de la Sannicolau Mare, judetul Timis, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.

Potrivit Politiei de Frontiera, in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 03.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita au depistat, in apropierea localitatii de frontiera Gradinari, 16 cetateni straini, intre care opt barbati, doua femei si sase copii, care nu isi justificau prezenta in zona, acestia fiind preluati si transportati la sediul institutiei, pentru cercetari.

In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni din Iran, Irak si Afganistan, adultii avand varste cuprinse intre 21 si 57 de ani, iar copiii intre 3 si 16 ani. Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei”, transmit politistii de frontiera.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, judetul Timis, in cooperare cu lucratorii Postului de Politie Cenad, au depistat in apropierea localitatii Cenad noua persoane care nu isi justificau prezenta in zona de frontiera.

In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Irak si Siria, cinci adulti cu varste cuprinse intre 22 si 38 de ani si patru copiii cu varste intre unu si sapte ani.

Persoanele in cauza sunt solicitanti de azil in tara noastra si au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.