Numărul virozelor și pneumoniilor în creștere, la Lugoj

Odată cu începerea sezonului rece, în județul Timiș s-au înregistrat sute de cazuri de viroze și pneumonii, în plus, la Spitalul Judeţean din Timişoara, un tănăr de 33 de ani din Arad, diagnosticat cu gripă, s-a stins ca urmare a complicațiilor.

La Lugoj, numărul pa­cien­ților care se prezintă la secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” cu simptome asociate infecțiilor respiratorii este în creștere față de luna trecută.

”Zilnic, la Secția boli in­fec­țioase, vin la consultație aproximativ cinci pacienți care prezintă simptome precum febră ridicată, frisoane sau dureri de cap. Vin pacienți de toate vârstele! Nu predomină o anumită categorie. În paralel mai sunt și bolnavii majoritar cronici care se prezintă la secția de pneumologie. Practic, acolo a­jung cei la care exacerbează o boală. La Secția de boli in­fecțioase sunt internate aproximativ două persoane pe zi, de regulă cazuri care asociază și vărsături, pe lângă celelalte simptome. Se recomandă ca după externare, pacienții să urmeze tratamentul prescris și să revină la spital pentru con­sultații”, explică dr. Valentin Pre­descu, medic la Secția de boli infecțioase.

Un caz mai special în cadrul spitalului lugojean, la Secția de terapie intensivă, este cel al unei femei care s-a prezentat cu o stare de sănătate precară, la care se ridică suspiciunea de gripă.

Au fost recoltate probe, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino, urmând ca rezultatele să fie primite în perioada imediat următoare.

Medicii lugojeni îndeamnă populația să acorde o mare atenție prevenției îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii sau gripă. Se recomandă spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos cu o alimentație bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mișcare.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.