O firmă lugojeană reprezintă România la Congresul transportatorilor de la Strasbourg

Firma ”Ausnit, Olariu și Asociații” este singura societate din România care a participat cu stand propriu la Congresul European ITS – Intelligence Transport Systems. Congresul, co-finanțat de Uniunea Europeană, s-a desfășurat în perioada 19-22 iunie la Centrul Expozițional din Strasbourg–Franța.

”Ausnit, Olariu și Asociații este singura firmă din România prezentă cu stand propriu la acest congres. Noi suntem implicați în domeniul parcărilor securizate și, după cum se știe, o mare parte din munca noastră se bazează pe programe soft, pe camere de supraveghere, toate fiind integrate. Lucrăm la un sistem prin care șoferii de camioane să își poată face rezervări. În Uniunea Europeană, a apărut o nouă lege care prevede că șoferii de TIR nu pot dormi trei week-end-uri consecutive în camion, ci trebuie să își rezerve locuri la hotel. Deci, odihna în cabine va fi interzisă. Deocamdată, legea se implementează în Germania și Belgia”, a declarat Gabriel Olariu, administrator și acționar al firmei lugojene.

La congres au mai fost prezenți, din România, city-managerul din Alba Iulia și cel din Timișoara, alături de viceprimarul Timișoarei.

Parcarea deținută de firma ”Ausnit, Olariu şi Asociaţii”, construită în 2012, s-a dovedit a fi o investiție de succes. Actuala parcare de pe centura Lugojului, care a costat 2 milioane de euro din bani proprii, va intra într-un program de extindere și dezvoltare-modernizare. Firma A&O din Lugoj a depus un proiect în valoare de cinci milioane de euro, care a fost aprobat. După modernizare, parcarea va fi cea mai mare și sigură din Europa de Est. La ora actuală, parcarea pentru camioane de pe centura Lugojului este singura din estul continentului care este securizată şi clasificată conform standardelor internaţionale în domeniu.

”Sperăm ca proiectul de la Lugoj să fie finalizat în luna noiembrie 2017, cu trei luni înaintea termenului programat, care era în februarie 2018”, a declarat Gabriel Olariu.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *