O navă militară rusă s-a scufundat în Marea Neagră după coliziunea cu un vas cargo

O navă spion aparținând marinei militare ruse s-a scufundat în apropiere de coasta turcă a Mării Negre după o coliziune cu o navă comercială sub pavilionul statului Togo.

Circa 78 de membri ai echipajului de pe ambarcațiunea de recunoaștere Liman au fost evacuați de pe nava rusă, a declarat un oficial de securitate turc de coastă pentru Reuters.

Reprezentantul NTV a spus mai devreme că vasul rus s-a ciocnit cu o navă care transporta animale. Oficialul turc nu a oferit detalii despre nava sub pavilion togolez sau despre starea echipajului său.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, citat de TASS, că nava rusă, Liman, a suferit o fisură sub nivelul apei în urma coliziunii, care a survenit în condiții de ceață și lipsă de vizibilitate, la circa 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosfor, notează Agerpres.

“Nu există victime în rândul echipajului”, a precizat ministerul rus, citat de agenția Interfax.

Un comunicat armatei ruse notează că incidentul s-a produs la ora 11.53 (08.53 GMT), identificând celălalt vas ca Ashot-7 și menționând că la fața locului au fost trimise mai multe nave rusești și un avion.

Liman, intrată în serviciul forțelor ruse în 1970, ar fi monitorizat exerciții desfășurate de NATO în Marea Neagră, după cum au indicat în februarie surse militare.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.