O nouă ediție a Târgului Olarilor, lângă Făget

Localitatea Jupâneşti, aparţinătoare oraşului Făget găzduieşte, în data de 2 septembrie, tradiţionalul „Târg al olarilor”, vizitat anual de locuitori din judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara.

Manifestarea va debuta la ora 10, pe platoul special amenajat la ieşirea din sat, cu o expoziţie cu vânzare.

Cei prezenţi pot găsi aici diverse obiecte din lut, de la oale pentru sarmale, tăvi pentru friptură, vase de apă, farfurii şi multe altele, produse în special de meşterii olari din Jupâneşti.

De la orele 11, pe scena din vecinătatea târgului va avea loc un spectacol folcloric susținut de membri Ansamblului Folcloric “Făgețeana”, alături de alți interpreţi şi ansambluri din zonă. Programul se întinde până în jurul orelor 13.

Jupâneştiul se află la 13 kilometri de Făget, iar târgul de aici se organizează de pes­te trei decenii. Satul a fost recunoscut în trecut ca prin­cipală vatră a olarilor bă­năţeni. Aproape fiecare gos­podărie avea un cuptor şi o roată de olărit. Astăzi au mai rămas doar doi meşteri.

Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Făget, Casa de Cultură şi Centrul pentru Cultură şi Artă Timiş.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *