Va fi o nouă schimbare la vârful Poliției Municipiului Lugoj

Noul şef al Poliţiei Municipiului Lugoj va fi cunoscut abia după 12 martie, dată la care va avea loc concursul pentru ocuparea acestei funcţii, cu recrutare din sursă internă, organizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş.

Conform reprezentanţilor instituţiei, înscrierile se fac la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş până vineri, 23 februarie.

Pentru ocuparea funcţiei de şef poliţie municipiu III la Poliţia Lugoj, candidaţii trebuie să fie ofiţeri de poliţie trebuie să aibă studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă, să fie declaraţi apt medical şi apt la evaluarea psihologică organizată în acest scop, să aibă cel puţin 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, să aibă cel puţin 3 ani vechime în specialitatea structurii, să fi obţinut calificativul de cel puţin ”Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu, să nu fie cercetat disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală, să deţină gradul profesional de minimum inspector principal de poliţie, să aibă vechime în muncă, din care din care în MAI minim 4 ani, să dețină permis de conducere cel puțin categoria B, să dețină sau să obțină aviz pentru desemnarea/promovarea în structurile poliției judiciare şi să dețină sau să obțină certificat/autorizație de acces la informaţii clasificate din clasa de secretizare ”Secrete de stat”, nivel ”Strict secret”.

Ora la care se va susţine examenul va fi stabilită ulterior şi comunicată candidaţilor în timp util şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale.

Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10.

Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.

În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă este declarat ”admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs.

Dacă mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat ”admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul de la proba interviu se depun în termen de 24 de ore de la afişare, la secretariatul Serviciului Resurse Umane din Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

La începutul lunii aprilie a anului trecut la comanda Poliţiei Municipiului Lugoj a fost împuternicit comisarul şef Mihai Tonenchi, iar ca adjunct al său comisarul şef Marius Rus, funcţiile fiind exercitate cu caracter temporar.

Comisarul șef Mihai Tonenchi, în vârstă de 42 ani, a fost încadrat in Poliţia Română în anul 1995. În perioada 2004-2008 a deţinut funcţia de şef al Poliţiei Oraşului Făget, după care a preluat postul de adjunct al instituţiei lugojene, până la începutul acestei luni.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.