O stradă de lângă Piaţa I.C. Drăgan devine pietonală

Consiliul Local a aprobat propunerea primarului Francisc Boldea de a transforma strada Avram Iancu în una pietonală. Mai exact, Piaţa I. C. Drăgan se va extinde, iar pe locul actualei străzi Avram Iancu, proprietarii de cafenele şi restaurante care există în zonă îşi vor putea extinde terasele. Lucrările ar trebui să înceapă din această lună şi să se încheie, peste exact un an, la 1 martie, 2019. Pentru această trasformare Primăria Lugoj va cheltui de la bugetul local peste 1,4 milioane de lei.

“Zona popusă spre sistematizare reprezintă un nod important la nivelul oraşului fiind spaţiu emblematic pentru întreaga comunitate lugojeană. Fiind vorba despre un spaţiu public relativ amplu în dimensiuni, implementarea proiectului va avea impact pronunţat asupra modului în care este percepută întreaga zonă, schimbările având scopul de a valorifica potenţialul spaţiului şi a oferi locuitorilor săi un cadru în care să se desfăşoare activităţi diverse”, reprezentanţii Rheinbrucke, proiectantul care se cupă de această lucrare, o cunoştinţă veche a lugojenilor, firma fiind implicată în scandalul care a blocat lucrările la ştrand, de aproape patru ani de zile.

Concret printre lucrările ce se vor executa se anunţă pavarea străzii care va deveni pietonală, cu pavele identice cu cele din piaţă, se vor modifica insulele de vegetaţie, vor fi plantaţi arbori ornamentali, se va reface iluminatul şi se va moderniza fântâna din piaţă. Strada pe care se află sediul Poliţiei Lugoj va deveni cu sens unic, cu intrare dinspre actualul magazin Flanco.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *