Oala cu sarmale a bunicii da in clocot la Muzeul Satului Banatean

Oala cu sarmale a bunicii va da în clocot sâmbătă, 15 iulie, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Veți avea ocazia să degustați sarmale făcute în mod tradițional, dar și să vedeți vase ceramice folosite pentru gătitul acestui fel de mâncare delicios, din diferite zone ale țării.

Tot acolo veți putea afla rețete tradiționale de sarmale din diferite zone ale țării. Seara se va încheia cu o degustare de sarmale gătite în mod tradițional. Vasele de ceramică din expoziție vor rămâne la locul lor, dar vor fi folosite alte recipiente în care se vor face „sarmele”, în așa fel încât să arate și să aibă gust ca pe vremea bunicilor.

Evenimentul „Oala de sarmale a bunicii” are loc sâmbătă, 15 iulie, la ora 17, la Casa Națională din Muzeul Satului Bănățean Timișoara. Vor fi vase de ceramică din Transilvania, Banat și Muntenia și va avea loc un dialog despre ceramica tradițională, bucătăria țărănească și rețetele vechi de sarmale.

„Vernisajul expoziției Oala de sarmale a bunicii este o colaborare între Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Naţional al Satului <<Dimitrie Gusti>> Bucureşti, Muzeul <<Astra>> din Sibiu, Muzeul Satului Bănățean Timișoara și Muzeul de Istorie și Artă din Zalău. Expoziția poate fi vizitată până în data de 28 iulie 2017”, transmite Borco Ilin, PR Muzeul Satului Bănățean Timișoara.

După expoziție, începând cu ora 19.30, va avea loc o seară de poezie cu Daniela Raţiu şi Borco Ilin, pe un fundal de muzică jazz de Ionuţ Dorobanţu și Horia Făgărășanu – Jazz Poetry. Momentul este organizat de Asociația Memoria Culturii, în cadrul proiectului KlapkaJazzPoetry, cofinanțat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Degustarea sarmalelor pe acorduri de muzică live și versuri va avea loc la hambarul de la Muzeul viu, la lac.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.