Oficial al Comisiei Europene, despre legile justiției: ”Why Romanian Goverment why?

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a postat pe Twitter un mesaj în care se arată îngrijorat de ordonanța de urgență dată de Guvernul român pentru modificarea legilor justiției.

De ce, Guvernule român, de ce? Comisia Europeană urmărește cu îngrijorare ultimele măsuri privind statul de drept în România. Atât conținutul, cât și procedura ultimelor modificări par a fi în contradicție cu recomandările MCV.” – a scris oficialul european pe rețeaua de socializare.

Potrivit News.ro, tot Katainen scria în ianuarie despre o eventuală OUG privind contestaţia în anulare: ″Ştire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!”.

Katainen, a mai comentat pe Twitter, în ianuarie, anunţul ministrului Justiţiei Tudorel Toader referitor la promovarea OUG privind contestaţia în anulare, spunând că este o ştire incredibilă şi că românii merită stat de drept.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evoluţii privind statul de drept în România ca urmare a modificărilor aduse legilor justiţiei şi că va cere explicaţii guvernului român în acest sens.

Ordonanţele de Urgenţă privind legile justiţiei şi desemnarea procurorului european au fost publicate miercuri în Monitorul Oficial.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.