Ofițeri din promoția 2018 a Jandarmeriei Române se specializează la Lugoj

Catedra de pregătire militară Lugoj, din cadrul Școlii  de Aplicație pentru Ofițeri ”Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române din București are, de astăzi, 24 septembrie, cursanți din toată țara, care anul acesta și-au finalizat studiile la Academia de Poliție, arma jandarmi.

Mai exact, la Lugoj sunt prezenți 57 de tineri ofițeri, care vor învăța să conducă în misiune o grupă sau un pluton și să-și perfecționeze tragerile cu armamentul din dotare.

“Cursurile au început în 27 august și se vor încheia în 5 octombrie, pe trei module. Ultimul este la noi, iar activitatea este preponderent militară, având în vedere și specificul armei noastre. Activitățile desfășurate aici sunt pe două competențe. Una se referă la conducerea grupei sau a plutonului de executare a formațiunilor de luptă și cealaltă vizează executarea tragerilor cu armament individual și specific grupei. Când spun acțiuni de luptă mă refer la cercetare, blocare, scotocire, urmărire, ambuscadă, cam tot ce ține de activitatea propriu zisă. Activitatea tragerilor se execută cu diferite categorii de armament – pușcă mitralieră, pistol mitralieră, pușcă semiautomată cu lunetă, aruncător de grenade și mitraliera de companie, care este o armă foarte puternică a grupei”, ne-a declarat colonelul Ovidiu Birăescu, șeful catedrei lugojene.

Toate activitățile se vor încheia cu o evaluare, atât la executarea unei trageri, cât și la executarea unor scenarii tactice, tinerii ofițeri jucând rolul de comandanți pentru executarea acelor situații impuse.

După încheierea cursului, toți cei 57 de jandarmi vor merge în unitățile unde își desfășoară activitatea operativă.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.