Oile din Timiș, bune pentru export

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.

Acordul comercial a fost perfectat după ce în luna ianuarie a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din România (ANSVSA) și Organizația Veterinară a Iranului, fiind deblocate exporturile de carne de oaie și ovine în viu către Iran.

În termen de șase luni vor fi trimise în țara de destinație 600.000 de ovine de către o companie din județul Timiș.

Alte 200.000 de efective vor fi asigurate de către o societate din București.

“Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale salută această reușită, în contextul unei cereri foarte mari existente la nivelul Iranului, de carne de ovine și ovine în viu și în continuă creștere, într-un domeniu în care țara noastră dispune de ample posibilități”, transmite Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În perioada următoare se estimează a se exporta din România o cantitate de aproape 1000 tone lunar, exportatorul fiind o societate comercială din Bacău, care a trimis în Iran, la începutul acestei luni, primul transport de 20 tone de carne de oaie.

În această perioada, autoritățile iraniene lucrează cu ANSVSA la deblocarea importurilor și pentru bovine.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.