Olimpici din 14 țări, la Fârdea; vizită în țara Făgetului.

Balcaniada de Informatică Seniori, ediţia a XXVI-a şi Juniori, ediţia a XII-a, a reunit săptămâna trecută, la Timișoara, peste 300 de participanți, elevi și profesori din România, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Slovenia, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia, Italia și Turkmenistan.

Dintre aceștia, un grup de 100 de persoane au vizitat zona Fârdea-Traian Vuia, întâmpinați fiind de Ionel Petrea, director la Școala Gimnazială Fârdea și de primarul localității, Samuel Lupulescu. Alți 200 de tineri au vizitat Margina și Tomești.

”Copiii au fost primiți la muzeul Traian Vuia, apoi au venit la Precept Ministries Surduc, unde i-am așteptat eu, urmând să mergem la Centrul Info Fârdea unde au putut să vadă pe un ecran, live, toate comunele din Fârdea, precum și biserica de lemn din Zolt. Am mers apoi la Mănăstirea din Fârdea, unde am fost primiți cu căldură de către măicuțe. Tinerii au vizitat biserica și stupina unde se gospodăresc măicuțele, apoi au primit din partea mea și a d-lui primar Samuel Lupulescu DVD-uri și pliante cu zona Fârdea. Mulțumesc pe această cale doamnei prof. Jiana Ieremici, preoteasa din Fârdea, care a anunțat la mănăstire vizita olimpicilor. M-am simțit onorat ca ISJ Timiș să își dorească să fim parteneri la Balcaniada de Informatică”, a declarat Ionel Petrea, director la Școala Gimnazială Fârdea.

Vizita celor 100 de olimpici s-a încheiat la Gladna Română, cu o cină pe cinste, în cadrul căreia s-a servit un ceaun tradițional de oaie. Tinerii au plecat apoi spre casă având de acum în minte o frumoasă imagine a Banatului și a oamenilor primitori din regiune.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.