Om al străzii, erou al atacului terorist din Melbourne

Un bărbat fără adăpost a ajuns în atenția publică, după ce în timpul atacului terorist din Melbourne a folosit un cărucior de cumpărături pentru a-i distrage atenția atacatorului, care voia să rănească cu un cuțit mai mulți polițiști.

Michael Rogers, supranumit „eroul din Melbourne” sau „omul cu căruciorul”, a emoționat o țară întreagă pentru curajul de care a dat dovadă în timpul atacului din 9 noiembrie. Într-un filmuleț apărut pe rețelele de socializare, se poate observa cum el intervine pentru a ajuta doi polițiști care se luptau cu Hassan Khali Shire Ali, după ce acesta a incendiat o mașină și a înjunghiat mai mulți pietoni.

O organizație caritabilă din Melbourne a inițiat o campanie – „Nu toți eroii poartă pelerine” – prin care încearcă să strângă bani, astfel încât să-i schimbe viața bărbatului de 46 de ani care locuiește pe stradă. În mai puțin de 24 de ore, oamenii au donat în jur de 72.000 de dolari (100.000 de dolari australieni).

„Suntem absolut surprinși de generozitatea tuturor și dorința de a-l ajuta pe eroul nostru – „Omul cu căruciorul” – să se pună înapoi pe picioare. Nu am pus un prag, dar donațiile voastre au depășit așteptările noastre. Eroul nostru merită ce e mai bun”, au scris inițiatorii campaniei, pe GoFundMe, conform Newsweek.

Într-un interviu acordat postului de televiziune australian 7 News, Rogers a povestit că reacția sa a fost „ceva e moment.” Jurnaliștii l-au găsit pe bărbat dormind pe o bancă într-un parc in oraș.

„Am văzut căruciorul într-o parte și m-am dus să îi iau, după care l-am împins spre el. L-a lovit dar nu l-a dărâmat, așa că am repetat mișcarea de câteva ori, dar nu a fost suficient cât să-l opresc”, a spus Michael Rogers.

Hassain Khalif Shire Ali, un cetățean australian de origine somaleză în vârstă de 30 de ani, a înjunghiat trei persoane în fața unui centru comercial dintr-o zonă aglomerată din Melbourne. O persoană a murit, alte două au fost rănite.

Sisto Malaspina, patronul unei populare cafenele, a murit la scurt timp de la atac. Celelalte două victime sunt în spital, cu răni care nu le pun în pericol viața.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.