Operatiune fulger a politistilor de la Transporturi Timisoara la o grupare de hoti

Descinderi in aceasta dimineata ale politistilor de la Sectia Regionala de Transporturi din Timisoara. Acestia fac o multime de perchezitii in locuinte si sedii de firme.

Politistii sunt pe urmele unei grupari de hoti care au furat sute de tone de carbune din vagoanele care aprovizionau centrala Mintia din Hunedoara. Vreme de aproape un an, atacatorii au golit vagoanele ce duceau carbunele de la mina Livezeni catre cea mai mare centrala din judetul Hunedoara. 13 persoane au fost ridicate in acesta dimineata de politisti si duse la audieri la sediul judecatoriei Petrosani.

Potrivit anchetatorilor, peste 300 de tone de minereu ar fi disparut din vagoane in cursul unui an.

Politistii ei au supravegheat mai multe garnituri si spun ca furturile aveau loc fie imediat dupa ce vagoanele erau incarcate la mina Livezeni, fie pe parcursul transportului, direct din vagoane.

Carbunele furat era incarcat in camioane si transportat la un depozit, dupa care era vandut unor firme sau persoane fizice. In unele cazuri, carbunele era dat la schimb pe cereale.

 

Majoritatea celor implicati in acest furt urias de minereu sunt de etnie roma.

Potrivit anchetatorilor, carbunele se vindea cu 500 de lei pe tona.

La perchezitiile din acesta dimineata, politistii de la Transporturi din Timisoara au descoperit in depozite clandestine saci cu carbune si cereale.

Cei 13 suspecti care vor fi audiati la Petrosani vor fi acuzati de furt si complicitate la furt calificat.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *