VIDEO: Operatiune de amploare; 40 de romi la DIICOT Timisoara, pentru trafic de droguri!

Operatiune de amploare a procurorilor DIICOT si a politistilor de la Crima Organizata Timisoara.

Oamenii legii au pus pe butuci o super afacere cu droguri. Nu mai putin de 40 de romi au fost saltati si adusi la audieri in fata procurorilor DIICOT.

Politistii au descins la locuintele acestora dimineata, in zona Garii de Nord din Timisoara, pe strada Dunarii si in Calea Bogdanestilor.

Potrivit anchetatorilor, romii erau organizati intr-o uriasa filiera prin care aprovizionau cu stupefiante piata din Timisoara.

Printre cumparatori se aflau si elevi de liceu, iar unii dintre ei au ajuns in spital in urma consumului de etnobotanice achizitionate de la dealerii filierei. Este vorba de zeci de copii ajunsi pe mana medicilor, mai spun anchetatorii.

Reteaua era organizata pe 3 mari segmente, conduse de cate un lider: Dumitru Romeo Strain, zis Americanu’, Florentin Cenade si Marius Cristinel Robitu.

Marfa era cumparata de la alti doi indivizi din strainatate care achizitionau drogurile de pe Darknet, o retea de internet ascunsa, folosind moneda bitcoin.

Odata cumparate etnobotanicele, acestea erau ambalate in colete care erau trimise cu posta la Timisoara, iar de aici, dupa o noua preparare, luau drumul vanzarii.

In timp, afacerea s-a extins si in Caransebes si Jimbolia.

Cei 40 de membri ai retelei vor fi cercetati pentru constituire de grup infractional organizat si efectuare de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

sursa: opiniatimisoarei.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *