OUG cu dedicație pentru Dragnea: procurorul din dosarul Tel Drum, dat afară din DNA!

Liviu Dragnea este un beneficiar direct al noii Ordonanțe adoptate luni de Guvernul Dăncilă. Potrivit unei reglementări din noua OUG, procurorii care nu au minim 10 ani de vechime nu mai pot activa în DNA: prin urmare procurorul care a instrumentat dosarul Tel Drum este “out”.

Ordonanța de urgență adoptată luni dimineață de Guvernul Dăncilă a majorat la 10 ani vechimea necesară pentru procurori pentru a activa în DNA sau DIICOT.

Unul dintre magistrații care ar putea fi afectați de noua prevedere este procurorul Alexandra Carmen Lancranjan, care a instrumentat dosarul Dragnea-Tel Drum și care are o vechime în magistratura de 8 ani.

Judecătorul Cristi Danileț a explicat la Realitatea TV că unele articole din noua ordonanță de urgență sunt date ” în mod expres pentru îndepărtarea unor procurori din cauze sensibile”:

“Noua Ordonanță are o prevedere potrivit căreia procurorii din DNA care nu îndeplinesc noile condiții se vor întoarce la parchetele de unde provin. Este dată în mod expres pentru îndepărtarea unor procurori din cauze sensibile. În mod normal, o astfel de prevedere ar trebui să se aplice numai de la viitoarea numire, nu și în cazul dosarelor aflate în lucru. Pot spune că sunt efecte retroactive. După părerea mea, Ordonanța are dispoziții profund neconstituționale”, a spus Cristi Danileț.

Proiectul inițial al OUG, trimis vineri la CSM, prevedea o vechime de minimum 8 ani pentru ocuparea unui post la DNA și DIICOT, dar Tudorel Toader a anunțat luni dimineață că termenul a fost majorat la 10 ani.

“Atât la DIICOT, cât și la DNA, crește vechimea în profesie pentru a putea accede, la 10 ani”, a spus Toader după ședința de Guvern. Mai mulți procurori din cadrul DIICOT și DNA nu au această vechime și sunt obligați să își facă rapid bagajele.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.