Papa Francisc va veni în România, anul viitor.

Papa Francisc va veni în România, anul viitor. Anunțul a fost chiar de premierul Viorica Dăncilă, care se află într-o vizită de trei zile la Vatican.

Şefa Cabinetului a fost primită în audienţă, în această dimineaţă, de Papa Francisc, a Palatul Apostolic din Vatican.

Ulterior, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale.

“Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 10-13 mai 2018, o vizită la Vatican. În data de 11 mai 2018, premierul va fi primit în audiență de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale.

De asemenea, şeful Executivului va avea o întâlnire cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relații bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale și academice de ținută.

Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”, se arată în comunicatul Guvernului.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *