Parcul din Buzias va fi reabilitat printr-un proiect de cinci milioane de euro

Primăria Buziaș va beneficia de importante fonduri europene în vederea reabilitării parcului din centrul orașului-stațiune din Timiș. Banii sunt acordați prin intermediul Programului Operațional Regional.

Primarul Buziașului, Sorin Munteanu, și directorul ADR Vest, Sorim Maxim, au semnat contractul de finanțare a proiectului prin intermediul căruia se va reabilita unul dintre cele mai frumoase parcuri din județ. Este vorba despre cel din stațiunea balneară timișeană, apreciat mai ales pentru colonada din lemn care îl traversează.

Suma totală alocată este în valoare de 21, 6 milioane de lei, iar cofinanţarea primăriei de doar 2%, a anunțat primarul Sorin Munteanu.

Proiectul este unul complex, se refac aleile, se fac piste de biciclete și se montează mobilier urban, dar sunt prevăzute a fi realizate și o serie de terenuri de sport.

„Sunt peste patru kilometri de asfalt, străzile adiacente, se reabilitează total, canalizare, şosea, se fac piste de biciclete, se refac aleile din parc. Se vor realiza două locuri de joacă în parcul Lighet, de lângă parcul central, va fi realizată o fântână arteziană şi se va monta un sistem wireless de acces gratuit internet în tot parcul. De asemenea, va fi realizat un teren de sport, lângă actuala clădire a sălii de sport din zona parcului”, am aflat de la primarul Buziaşului, Sorin Munteanu

Lucrările ar urma să înceapă în martie anul viitor, iar finalizarea proiectului să aibă loc în 18 luni.

„De mâine începem lucrul la dosar, vrem să şi publicăm pe SEAP licitaţia pentru proiectare, sper ca dacă totul merge cum trebuie în luna martie să începem efectiv lucrările. În plus, îmi propun să şi terminăm construcţia în termenul propus, adică 18 luni”, ne-a mai declarat Sorin Munteanu.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.