Parinti inconstienti; au refuzat tratamentul fetitei lor, bolnava de cancer

O fetita din Iasi in varsta de 8 ani, bolnava de cancer de rinichi cu metastaze pulmonare pe care parintii nu au acceptat sa o opereze convinsi ca „medicii i-ar fura organele” a fost adusa la Timisoara, dupa ce instanta i-a oblgat familia sa o duca la doctor pentru continuarea tratamentului.

Copila a ajuns marti dimineata la Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara unde va fi reevaluata de medici.

Copilul a ajuns acum un sfert de ora la noi. Trebuie evaluat, investigat, dureaza cateva zile sa vedem despre ce e vorba. Trebuie refacute toate, imagistica, RMN, am inteles ca e o tumora renala cu metastaze care trebuie reevaluata si vazut in ce masura e operabila. Se face chimioterapie… Dureaza cateva zile, acum i se fac formalitatile de internare”, a declarat Ovidiu Adam, directorul Spitalului de Copii din Timisoara.

Fetita, care este din localitatea ieşeana Raducaneni, a fost preluata de un echipaj medical, fiind insotita de mama ei, pentru a fi dusa la Spitalul de Copii din Timisoara.

Ea are cancer renal în stare avansata, avand nevoie de o interventie chirurgicala, si nu a mai fost consultata de un medic din luna iulie, pentru ca parintii au refuzat, pe motiv ca i s-ar putea fura organele.

Directia pentru Protecţia Copilului Iasi i-a dat in judecata pe parintii fetitei, iar saptamana trecuta Judecatoria Raducaneni a emis o ordonanta presedintiala prin care ii obliga pe parinti sa continue tratamentul pentru micuta.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *