Parlamentarii mutară Oltenia în Maramureș! :)

Ziua Olteniei ar putea fi sărbătorită în fiecare an pe data de 21 martie, potrivit unui proiect de lege discutat ieri în Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor.

Proiectul a fost depus la Senat în martie 2016 şi adoptat de senatori în noiembrie 2016, în ciuda opoziţiei Guvernului de la acea vreme. Potrivit expunerii de motive, Oltenia este o regiune istorică din nord-vestul României, delimitată la est de râul Olt, la sud şi vest de Dunăre, iar la nord de Carpaţii Meridionali. Evident, este vorba despre o greşeală flagrantă a parlamentarilor, Oltenia fiind poziţionată, în sud-vestul ţării, la sud de Carpaţi. Proiectul de lege este semnat de 27 de senatori şi deputaţi, printre care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Mihai Weber sau fostul ministru al Culturii, liberalul Gigel Ştirbu, în prezent preşedinte al Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor.

Expunerea de motive, lungă de două pagini, se încheie apoteotic: Pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu intră în București ținând în mână o pâine mare, semn al păcii și belșugului. Așadar, se cuvine să marcăm ziua de 21 martie, momentul în care Tudor Vladimirescu intră în București și coboară Podul Calicilor, ca fiind Ziua Olteniei.

sursa: jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *