Patru medalii pentru luptătorii lugojeni la finala cluburilor școlare

Luptătorii lugojeni de la secțiile de libere și greco-romane  ale Clubul Sportiv Școlar Lugoj și luptătorii de la centrul satelit de pe lângă Școala George Gârda din Mănăștiur și-au adăugat patru medalii la vitrina cu trofee.

Performanțele au fost obținute în finala cluburilor sportive școlare ce s-au desfășurat la Sfântu-Gheorghe (județul Covasna) pentru stilul libere și la Bacău pentru stilul greco-romane.

Competiția a fost rezervată sportivilor din generațiile 2001-2002 și cu dispensă, 2003.

De la secția de lupte libere coordonată de profesorii Emil Vanea și Valentin Cimponeriu s-a evidențiat Daniel Ritter (n. 2003), care a obținut medalia de bronz la categoria 51 kg, după ce a învins cu 14-10 un sportiv din Zalău, cu 10-0 un luptător din Sfântu-Gheorghe și a cedat cu 7-3 în fața campionul național de cadeți, un sportiv din Târgu-Mureș.

Aproape de podium a fost și Ionuț Suclea, la 71 kg, care s-a clasat pe poziția a cincea.

În întrecerea fetelor, la stilul libere, din delegația lugojeană cea mai strălucitoare medalie a fost obținută de Amalia Popovici, care a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere la categoria 49 de kg. Luptătoarea a fost urmată în ierarhie de colega sa, Ligia Carp care s-a clasat a treia, la aceeași categorie.

Ambele sportive, provenite de la centrul satelit găzduit de Școala George Gârda din Mănăștiur, sunt pregătite de profesorii Avrămuț Todorescu și Laurențiu Macarei și în prezent sunt eleve la Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Făget.

La lupte greco-romane, Amadeo Ilcă, antrenat de Avrămuț Todorescu și Laurențiu Macarei a cucerit medalia de bronz, la 71 kg, iar sportivul Elisei Borka a cedat în finala pentru bronz și s-a clasat al cincilea.

La stilul libere pentru medalii s-au întrecut 260 de luptători calificați în urma etapelor județene și zonale, iar la greco-romane 130 de sportivi.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.