Perchezitii de amploare in Timis si alte trei judete la o grupare care se ocupa cu traficul de droguri

Procurorii DIICOT cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, fac 68 de perchezitii domiciliare, pe raza a 4 judete, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in trafic de droguri de risc si de mare risc.

Este vizata o grupare infractionala care se coupa cu traficul de droguri de risc si mare risc.

Din cercetari a reiesit ca, incepand cu luna octombrie a anului 2015, banuitii ar fi constituit un grup infractional organizat in vederea procurarii si comercializarii de droguri de risc si de mare risc (cannabis, amfetamina, ecstasy, ciuperci halucinogene) si substante susceptibile a avea efecte psihoactive, in scopul obtinerii de venituri materiale.

Gruparea infractionala era stratificata pe 3 nivele: furnizori, dealeri intermediari si dealeri stradali.

Furnizorii ar fi detinut cantitati mari de droguri procurate din culturi proprii, introduse in tara din strainatate sau achizitionate prin intermediul anumitor site-uri online si primite in colete, pe care ulterior le-ar fi distribuit dealerilor.

In aceasi cauza, in cursul lunii decembrie 2016, politistii au surprins in flagrant delict doi dintre membrii gruparii in timp ce introduceau in tara un kilogram de amfetamina si peste 1.000 de pastile ecstasy, achizitionate din Olanda.

De asemenea, in perioada octombrie 2016 – decembrie 2017, au fost ridicate 6 colete cu droguri de mare risc, care aveau ca destinatar un membru al gruparii.

Vor fi puse in aplicare 80 mandate de aducere, persoanele depistate urmand sa fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri si dispunerea masurilor legale.

La activitati participa si politisti de combatere a criminalitatii organizate din Oradea si Hunedoara, ai inspectoratelor de politie judetene din Timis, Arad, Caras –Severin, precum si jandarmi.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.