Perchezitii de amploare la CFR si in Timisoara! Incredibil cum vindeau vagoanele de marfa la fier vechi!

Vindeau vagoane de tren pe post de fier vechi desi ele sunt confectionate din otel de calitate superioara.

Vorbim de o grupare destructurata in aceasta dimineata de DIICOT Timisoara, filiera care a reusit in cativa ani sa aduca un prejudiciu de peste 6,3 milioane de euro.

Mai multe perchezitii au loc miercuri dimineata in Bucuresti si Timisoara la sediile CFR Marfa, dar si la locuintele unor angajati, inclusiv din conducerea societatii si la mai multe firme private.

20 de perchezitii in Timis si 60 la nivel de tara. Operatiunea coordonata de procurorii DIICOT si politistii de la Combaterea Crimei Organizate a vizat gruparea specializata in vanzarea de vagoane la fier vechi. Impreuna cu politistii de la Sectia Regionala de Transport Timisoara si jandarmi, ofiterii de la Crima Organizata si cei de la DGA au descins la sediile CFR Marfa inca de la prima ora. Se fac perchezitii in birourile conducerii, dar si la locuintele angajatilor societatii.

 

 

Oamenii legii spun ca acestia vindeau societatilor de fier vechi vagoane la preturi subevaluate. Acestea sunt realizate dintr-un otel special, de foarte buna calitate dar ele erau vandute pe post de fier. Diferenta de bani era introdusa intr-un circuit financiar complex si ajungea in cele din urma in buzunarele angajatilor CFR marfa, dar si la firmele implicate in acesta afacere.

30 de persoane vor fi duse la sediul DIICOT Timisoara la audieri. Majoritatea sunt angajati ai companiei CFR Marfa.

 

Anchetatorii vorbesc de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si delapidare.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *