Percheziţii la casele de asigurări de sănătate; prejudiciul e uriaş!

Percheziţii la mai multe sedii ale Casei de Asigurări de Sănătate, inclusiv la cel din Capitală. Vizaţi sunt şi medici de familie care ar fi emis diagnostice fictive în baza cărora au prejudiciat statul cu 10 milioane de lei. 

Descinderile au loc la o zi după ce şefa DNA Laura Codruţa a vorbit despre corupţia extinsă din sistemul sanitar.

Percheziţiile sunt coordonate de procurori DIICOT și ofițeri de poliție judiciară de la Direcția de Combatere a Criminalității din Târgu Mureș, anunţă un comunicat oficial, citat de Realitatea TV.

Au fost făcute nu mai puțin de 68 de percheziții în localități din toate județele țării, dar și în municipiul București.

Potrivit comunicatului, “începând cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul județului Mureș și nu numai, medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali, au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre” în baza cărora au emis diagnostice fictive.

Mai exact, reţeaua recomada decontatea de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate a unor catetere urinare, pentru pacienţi imaginari, iar banii erau viraţi către două firme cu sediul în Tg. Mureș, care în mod scriptic asigurau livrarea dispozitivelor.

Din verificările efectuate până în acest moment se estimează un prejudiciu de circa 10.000.000 lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior în urma administrării mijloacelor de probă specifice în cauză”.

50 de suspecţi vor fi audiaţi la sediul DIICOT din Târgu Mureș.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.