Pericol de electrocutare; cablu sub tensiune, la câţiva centimetri de sol, pe pasarela din Cotu-Mic

Un cablu de alimentare cu energie electrică, aflat sub tensiune, zace atârnat la câţiva centimetri de pământ, deasupra rampei de urcare la pasarela “Leucuţa”, în cartierul Cotu Mic.

Cablul e căzut de mai multe săptămâni şi asigură funcţionare reţelei de iluminat nocturn  pe toată lungimea pasarelei (atunci când sunt şi becurile funcţionale) .

Instalaţia sub tensiune e periculoasă, mai ales noaptea, pentru cei ce se deplasează pe pasarelă cu bicicleta, existând pericolul de electrocutare prin atingere. Surprinzător, până acum nu s-a întâmplat niciun incident, iar această situaţie nu a “deranjat” pe nimeni din cei care ar trebui să întreţină cablurile electrice, sau pe cei din administraţia oraşului.

Mai mult, zona a devenit loc de joacă pentru copii,  care folosesc acest cablu pe post de balansoar, putându-se oricând accidenta.

“Sunt femeie bătrână şi seara mi-e frică să vin pe aici, când merg la fiica mea pe celălalt mal. La capătul podului e întuneric şi nu se vede cablul căzut. Nimeni nu vine să-l pună la loc, de când s-a rupt lampa de care e agăţat. Mă mir că nu s-a curentat nimeni, acum câteva zile am văzut vreo trei copii care au aruncat o geacă pe fir şi se legănau. Până nu moare cineva nu se ia nici o măsură. Sunt bicicliştii care vin sau merg la lucru dimineaţa şi seara şi îşi dau în cablu, pentru că nu au cum să-l vadă în beznă. Măcar de-ar fi pus cineva vreun par să stea mai sus. Vai de noi, nimeni nu se mai interesează de nimic”, a spus Maria V.

Autorităţile locale au pasat problema celor de societatea de electricitate, care se ocupă de întreţinerea cablurilor de alimentare. Deşi o electrocutare se poate produce în orice moment, nu s-a considerat necesar ca până la sosirea echipelor de intervenţie, zona să fie semnalizată, sau marcată în vreun fel, pentru prevenirea celor care se deplasează pe pasarelă.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.