Pericol de explozie lângă Timișoara; zeci de persoane au fost evacuate

Intervenție de proporții a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș la Dumbrăvița. Peste 60 de persoane au fost evacuate de pompieri, miercuri după-amiază, după ce o conductă de gaz metan s-a fisurat și exista pericolul unei explozii. Primele informații arată că fisura a fost produsă de un autovehicul care a lovit țeava de gaz. 

Alarma a fost dată pe strada Paltinului, în Dumbrăvița, după ce o conductă de gaz a fost fisurată în urma unui accident auto.

Scurgerea de gaz a fost oprită de lucrătorii EON și Delgaz Grid, iar forțele de ordine au evacuat 65 de persoane, anunță ISU Timiș. Poliția a dispus oprirea circulației în zonă.

Au intervenit doi ofițeri ISU, 16 subofițeri ISU, trei autospeciale, o autospecială CBRN, două autospeciale cu opt subofițeri din cadrul IJJ Timiș, 6 echipaje cu 12 agenți de poliție de la IPJ Timiș și mai multe echipaje EON și Delgaz.

Pericolul exploziei a fost eliminat, de îndată ce scurgerea de gaze a fost oprită, potrivit ISU Timiș.

Accidentul a fost produs de un băiat de 20 de ani, spun polițiștii, în timp ce încerca să mute un microbuz. În timpul manevrei, tânărul a lovit și fisurat magistrala de gaz din zona străzii Paltinului. Nu au fost răniți.

Cei prezenți la fața locului au confirmat că scurgerile de gaz au fost foarte mari.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.