Pesta porcina scapă de sub control!

Pesta porcina scapă de sub control. Specialiștii susțin că un milion de animale ar putea fi sacrificate până la finalul anului, adică un sfert din efectivele din întreaga țară. Iar consecintele se vor vedea la raft pentru că importurile vor crește cu până la 30%. 

ANSVSA a anunțat că sunt 524 de focare de pestă porcină africană în toată țara, iar până acum au fost omorâți în total aproape 50 de mii de porci.

Au fost situaţii înfiorătoare din judeţele lovite de pesta porcină, unde autorităţile sanitar-veterinare, confruntate cu mii de cadavre de porci morți sau asomați ca urmare a contaminării cu pestă porcină africană, au găsit o soluție facilă de a rezolva problema neutralizării acestora. Soluția tipic românească a fost aceea a îngropării cadavrelor direct în sol, fără nicio altă măsură de protecție.

Vârful de sarcină s-a înregistrat săptămâna trecută, în comuna Gura Ialomiței. Aici au fost omorâți peste 1000 de porci proveniți din gospodăriile populației. Cum costurile cu incinerarea acestor cadavre erau destul de mari și nu existau mijloace de transport adecvate pentru a transporta la incineratorul de la Slobozia, autoritatea sanitar-veterinară a găsit soluția îngropării cadavrelor.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.