Peste 120 de localități din Timis în continuare fără curent electric; locuitorii vor să protesteze față de Enel

Aproape 4.500 de locuitori din peste 120 de localități timișene sunt în continuare fără curent electric, după furtuna de duminică, cu toții reclamând la autorități faptul că li s-au alterat toate proviziile alimentare, iar în dispensare se distrug vaccinurile, ei amenințând cu proteste în stradă față de Enel.

”Considerăm intolerabil ca la trei zile de la furtuna de duminică, în județul Timiș să mai existe 121 de localități nealimentate cu energie electrică. Aproape 4.500 de timișeni nu au locuințele alimentate cu energie electrică, li se alterează mâncarea, nu au condiții minime de trai, la care se adaugă instituțiile de învățământ, în dispensare sau alte unități medicale se distrug vaccinurile, iar în spitale actul medical este periclitat și sănătatea timișenilor este în pericol”, au semnalat prefectul de Timiș, Eva-Georgeta Andreaș și președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Cei doi demnitari apreciază atitudinea Enel Distribuție Banat ca fiind incalificabilă, în condițiile date putându-se vorbi despre ”rea intenție sau incompetență”, iar atitudinea sfidătoare a companiei de electricitate este pe punctul de a scoate oamenii în stradă.

”Există semnale din partea mai multor primari din județul Timiș care ne-au informat că timișenii vor să protesteze la adresa furnizorului de energie. Am făcut solicitări către Ministerul Energiei, ne-au trimis echipe de sprijin de la alte sucursale Enel din țară, dar cu toate acestea lucrurile nu se mișcă”, susțin prefectul și președintele Consiliului Județean Timiș.

Încă de luni, prim-ministrul României, Mihai Tudose, a cerut Enel, în cadrul Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, să acționeze pentru reluarea alimentării cu energie electrică a tuturor localităților și s-a promis că în două zile nu vor mai exista localități nealimentate în județul Timiș.

Marți, premierul a relansat solicitarea spre Enel, în cadrul altui comandament similar, declarându-se profund nemulțumit de modul de intervenție a companiei.

”Din informațiile primite de la primari ai localităților timișene și de la cetățeni, la orice ‘adiere’ de vânt se produc întreruperi în furnizarea curentului electric. Cerem, încă o dată, public, companiei Enel să ia de urgență măsurile necesare pentru ca toate localitățile din Timiș și toți cetățenii județului să beneficieze de curent electric și de condiții normale de viață pentru secolul XXI. Este intolerabil ca de trei zile, mii de locuitori ai județului să trăiască la lumina lumânărilor, iar aceasta din cauza incompetenței Enel”, conchide comunicatul.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.