Peste 1.600 de timiseni au ajuns la doctor, cu viroze

Peste 1.600 de locuitori ai Timișului au ajuns la doctor, în săptămâna care a trecut, cu viroze. Peste 20 dintre acești pacienți au avut nevoie și de internare pentru a fi tratați.

Peste 1.600 de viroze au fost semnalate în județul Timiș în săptămâna 22-28 ianuarie. Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, în săptămâna care a trecut s-au înregistrat 1.682 de viroze în cel mai vestic județ al țării, iar 25 de pacienți au fost internați. Numărul pneumoniilor a ajuns la 258, cu 63 de internări. În Timiș, în această perioadă, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.

În farmacia DSP Timiș mai sunt disponibile 3.434 de doze de vaccin antigripal.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripă, pe lângă vaccinare, medicii recomandă respectarea câtorva măsuri de igienă: spălați-vă pe mâini în mod regulat cu apă și săpun, acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când strănutați, stați acasă când sunteți bolnav, nu reutilizați batiste sau șervețele (virusul gripei și alte virusuri respiratorii pot supraviețui temporar în afara corpului, astfel încât vă puteți infecta atingând batiste și șervețele utilizate).

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.