Peste 20 de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

În perioada 13-19 martie, Poliția Română a desfășurat, la nivel naţional, acţiunea „Seatbelt”, pentru salvarea de vieți și reducerea efectelor accidentelor rutiere, prin folosirea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate.

Astfel, în perioada mai sus menționată, polițiștii timișeni au aplicat 362 de sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurii de siguranţă și 36 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii de tip ”mâini libere”.

„La Lugoj, poliţiştii rutieri au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale pentru neutizilarea centurii de siguranţă, precum şi o sancţiune pentru un şofer care a vorbit la telefon în timp ce conducea. Aceştia au constatat o infracţiune în perioada menţionată”, au precizat reprezentanţii IPJ Timiş.

De asemenea, la nivel judeţean, în urma activităților din teren, polițiștii au constatat 26 de infracţiuni. Amenda pentru nepurtarea centurii de siguranţă sau pentru folosirea telefonului în tipul şofatului este de 290 de lei şi 2 puncte de penalizare la permisul de conducere.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *