Peste 300 de timiseni diagnosticati cu pneumonie, intr-o saptamana

Pe lângă apariția unui caz de gripă, în Timiș au apărut și viroze, și pneumonii. Peste 300 de pacienți s-au prezentat la medic și au fost diagnosticați cu pneumonie, într-o singură săptămână.

Nici virozele nu au stagnat în Timiș. Peste 2.000 de viroze au fost înregistrate pe parcursul unei săptămâni.

Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) în Timiș, în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie au fost înregistrate 2.144 de viroze, care au necesitat 24 de internări. Numărul pacienților diagnosticați cu pneumonie a ajuns la 308 într-o săptămână. Dintre cei 308 timișeni diagnosticați cu pneumonie, 57 au necesitat internare.

În farmacia DSP mai sunt peste 3.300 de doze de vaccin antigripal. Medicii din Timiș au făcut aproximativ 20.500 de vaccinuri, de la jumătatea lunii noiembrie 2017 până în luna februarie a anului 2018.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripă, pe lângă vaccinare, medicii recomandă respectarea câtorva măsuri de igienă: spălați-vă pe mâini în mod regulat, cu apă și săpun, acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când strănutați, stați acasă când sunteți bolnav, nu reutilizați batiste sau șervețele (virusul gripei și alte virusuri respiratorii pot supraviețui temporar în afara corpului, astfel încât vă puteți infecta atingând batiste și șervețele utilizate).

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.