Phenianul ratează un test de rachetă, SUA ridică un bombardier strategic

Racheta a explodat la câteva secunde de la lansare, în timp ce un bombardier B-1B survola spaţiile aeriene japoneze şi sud-coreene

Coreea de Nord a încercat, miercuri, să efectueze un nou test cu rachetă, însă acesta a eşuat, la două săptămâni după ce Phenianul a lansat 4 rachete balistice, dintre care trei au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei, au anunţat Seulul şi Washingtonul. Aceasta în timp ce un bombardier supersonic american a făcut o demonstraţie de forţă în apropierea Japoniei şi a Coreei de Sud.
Coreea de Nord a încercat să lanseze miercuri dimineaţă o rachetă de la baza aeriană din portul Wonsan din estul ţării, însă testul a eşuat, arată Ministerul sud-coreean al Apărării, într-un comunicat. „Analizăm tipul de rachetă folosit”, a mai precizat Seulul. Armata americană a confirmat testul nord-coreean eşuat, arătând că racheta a explodat la scurt timp – câteva secunde – după lansare. Oricum, un oficial a precizat că „vom continua să monitorizăm îndeaproape acţiunile nord-coreenilor“.

Trebuiau să zboare două

Coreea de Nord a avertizat că va riposta dacă Washington şi Seul continuă cu exerciţiile militare comune anuale care au loc în Coreea de Sud. Miercuri foarte devreme, un bombardier strategic B-1B Lancer cu baza la Guam a efectuat misiuni de antrenament în spaţiul aerian al Japoniei şi al Coreeei de Sud.
Conform unor surse, iniţial era programat ca la exerciţiu să participe două bombardiere B-1B, dar a apărut o problemă mecanică la unul dintre ele.

„Prin acest exerciţiu, SUA şi forţele aeriene sud-coreene au arătat puterea lor de descurajare împotriva ameninţării nucleare şi de rachete a Coreei de Nord“, a comunicat ministerul apărării de la Seul.

sursa: curierulnational.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.