Piedici de pe Autostrada Lugoj – Deva; dupa lilieci, o alta mare problema tine departe inaugurarea Lotului 4

Despre intarzierea lucrarilor de pe Autostrada Lugoj–Deva au curs rauri de cerneala dupa declaratii sforaitoare de ministri si sefi ai CNAIR. Cea mai cunoscuta piedica in calea lucrarilor, despre care s-a vorbit ani la randul, au reprezentat-o cei cativa lilieci protejati din grota de la Soimos. In urma cu o luna insa, acestia au fost mutati in Pestera Romanesti din Timis, astfel ca a mai fost indepartata o problema.

Problemele spinoase nu se opresc aici pe Lotul 4 de autostrada despre care ministrul Transporturilor Razvan Cuc si seful CNAIR Stefan Ionita au tot spus ca se va deschide traficului pana de Craciun anul acesta.

Ultimele imagini aeriene prezentate recent de echipa Asociatiei Pro Infrastructura arata ca nu exista nicio sansa ca soferii sa patrunda anul asta pe segmentul 4 de sosea de mare viteza de pe Autotrada Lugoj-Deva. Si aceasta nu doar pentru ca mai este mult de lucru, ci pentru ca in calea autostrazii mai stau si altele.

Mai multi stalpi care sustin linii electrice aeriene se afla pe traseu si trebuie relocati, or asta inseamna munca multa. Aceste elemente de retea n-au prea aparut in discutiile de pe marginea intarzierilor uriase legate de autostrada.

 

Potrivit unor surse din cadrul DRDP Timisoara, pe Lotul 4 al autostrazii ar fi 3 linii ale Transelectrica si alte 11 pozitii kilometrice la care s-ar gasi linii de joasa si medie tensiune apartinand E-Distributie.

Reprezentantii E-Distributie Banat au confirmat situatia.

Pentru Autostrada Lugoj – Deva Lotul 4 exista un contract de relocare a elementelor de retea, semnat de catre CNAIR si societatea E-Distributie Banat, conform procedurilor legale. Sunt in curs lucrarile de relocare a tuturor elementelor de retea apartinand E-Distributie Banat, aceste lucrari fiind realizate de catre firme atestate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pentru toate tipurile de instalatii (inalta, medie si joasa tensiune). Lucrarile sunt in desfasurare si au ca termen estimat de finalizare sfarsitul anului 2017„, se arata in raspunsul oferit  de reprezentantii E-Distributie Banat.

Reprezentantii E-Distributie s-au ferit sa ofere insa un numar exact al stalpilor care sunt de relocat si cati au fost deja mutati, daca au fost mutati.

Cei 22 de kilometri de pe tronsonul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva, intre Soimos si Ilia, sunt in lucru inca din 2014.

Deocamdata, pe aproape jumatate din lungimea traseului, respectiv pe sectorul dintre Soimus si Branisca, nu a ajuns asfaltul. La intrarea in Soimus lucrarile la nodul rutier complex sunt la inceput, la iesirea din localitate un versant in lungime de peste un kilometru va trebui decopertat.

Asadar sansele ca acest segment de sosea rapida sa fie gata inainte de Craciun sunt nule.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *