Placinte aburinde, dovleci uriasi si felii de bostan coapte in cuptor, la cel mai asteptat festival, nu departe de Timisoara.

La doar 73 de kilometri de Timisoara are loc unul dintre cele mai mari festivaluri din sud-estul Europei

Timisorenii, si nu numai, sunt asteptati sa participe in numar cat mai mare. De la an la an, festivalul vine cu noi si noi surprize, iar organizatorii promit ca anul asta va fi mai frumos ca cel din 2016.

Dani ludaje sau Festivalul Dovleacului ii asteapta pe pofticiosi cu dovleci uriasi ce numai la Kikinda, in Serbia, se pot intalni, dar si cu bucate alese: placinta cu dovleac, dovleci proaspat scosi din cuptor, seminte de dovleac si tot felul de alte produse traditionale sarbesti, cu dovleac, bineinteles.

Daca in anii trecuti, Festivalul Dovleacului de la Kikinda avea loc in primul week-end din luna octombrie, anul acesta va fi mai devreme, in 21- 24 septembrie.

Pe parcursul evenimentului vor fi concursuri fel de fel, dar si concerte. Printre artistii care vor urca pe scena festivalului se numara si indragita Neda Ukraden. Aceasta va canta in prima seara a festivalului, joi, in data de 21 septembrie, la ora locala 21.00.

Festivalul are loc chiar in centrul Kikindei, acolo unde se gaseste si un muzeu in curtea caruia poate fi vazuta o replica a unui schelet de mamut. Scheletul original, care a fost gasit in apropierea Kikindei, se afla in incinta muzeului si poate fi, de asemenea, vizitat.

Kikinda mai este cunoscuta si ca localitatea in care cele mai multe bufnite isi fac veacul.

Doritorii se pot putea duce la Kikinda prin punctul de trecere de la Jimbolia sau prin cel de la Lunga, din judetul Timis.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *