Plantatii de cannabis ca-n filme, cu canale de irigatii si laborator de uscare. Droguri de 4 milioane de euro, descoperite in Banat

Doua tone si jumatate de cannabis, valorand 4 milioane de euro, au gasit politistii de a Crima Organizata si procurorii DIICOT in ultimele zile in Timis si Caras Severin.

3 barbati, care se ocupau de plantatii si de uscarea plantelor si vanzarea drogurilor, intre care un cetatean german de origine romana, au fost retinuti in Timis.

Intr-o zona cu vegetatie deasa aproape de comuna Nitchidorf traficantii au amenajat inclusiv canale de irigatii. Politistii au depistat mai multe culturi de cannabis, in urma unor operatiuni, iar valoarea plantelor se ridica la aproximativ patru milioane de euro.

Cei trei barbati retinuti sunt cercetati pentru constituirea unui grup infractional organizat, avand ca scop derularea unei activitati ample pe linia traficului cu droguri de risc, concretizata in dezvoltarea si intretinerea, la limita dintre judetele Timis si Caras-Severin, a mai multor culturi de cannabis, amplasate pe patru parcele diferite.

Pentru ascunderea culturilor, barbatii au ales o zona izolata, fara drumuri de acces auto in proximitate. Au ales o zona cu vegetatie deasa, in mijlocul careia au defrisat o portiune de circa 2.300 mp, pe care au amenajat canale de irigatii, folosindu-se de un parau din apropiere, de unde apa era canalizata catre culturi cu ajutorul unor pompe.

 

Inculpatii faceau deplasari periodice in zona astfel amenajata, pentru diferite activitati de intretinere a culturii si de stimulare a cresterii plantelor cu ajutorul unor ingrasaminte. Dupa ce plantele ajungeau la maturitate, inculpatii culegeau inflorescentele cu continutul cel mai bogat in THC, pe care le transportau la un imobil situat pe raza localitatii Blajova (comuna Nitchidorf), din judetul Timis, unde amenjasera un veritabil laborator de uscare a cannabisului. In fiecare camera a imobilului erau amplasate folii, pe intreaga suprafata a camerei, pe straturi succesive, astfel incat sa permita uscarea rapida a unor cantitati mari de cannabis”, sustin procurorii DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, dupa finalizarea acestui proces, drogurile erau ambalate si comercializate, doar en-gros, in cantitati de minim 1 kg, catre diferiti dealeri din tara, insa exista indicii ca o parte a drogurilor erau scoase si din tara, cu destinatia Germania, unde liderul gruparii isi are domiciliul.

De pe parcelele cultivate cu cannabis, politistii au adunat 2,5 tone de droguri.

Membrii gruparii comercializau drogurile cu pretul de 4000 euro/kg (aspect constatat si cu ocazia flagrantului organizat in cauza), valoarea estimata a cantitatii de droguri care ar fi fost destinata comercializarii, dupa finalizarea procesului de preparare, fiind de circa 1.300.000 euro, «la prima mana». in conditiile in care, o astfel de cantitate trece insa prin mai multe randuri de dealeri intermediari, situatia face ca la consumatorul final, pretul sa ajunga la 10 euro/50 lei per gram, aspect care face ca valoarea de piata a cantitatii depistate sa fie estimata la cca 4 milioane euro”, mai spun anchetatorii.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.