Ploaia a făcut ravagii în curtea Spitalului Municipal

Deși nu se poate compara cu furtuna de anul trecut, din 17 august, ploaia din noaptea de luni spre marți a rupt mai mulți copaci aflați în curtea Spitalului Municipal și a secției TBC de peste drum. S-a rupt o creangă mare pe aleea principală, între laborator și clădirea principală a Spitalului.

Un brad s-a rupt la jumătate în fața pavilionului de pediatrie și a rupt un cablu telefonic. O creangă mare, de peste 10 metri, a blocat accesul la Paleație și Neurologie.

Peste drum, la secția TBC, un vârf de plop a căzut direct pe șosea, din fericire nu a fost nicio mașină în acel moment în zonă. Au fost anunțați pompierii.

”80% din pomii din spital sunt cu potențial pericol. În 2006, după un control făcut de cei de la sere și de la ocolul silvic, au fost însemnați peste 100 de arbori. Pentru tăiat, adus macara, ar fi necesitat cam 60-70 milioane de lei vechi. Problema e mărimea lor, precum și plasarea între clădiri și cabluri”, spune dr. Erwin Floroni, director interimar al spitalului lugojean.

În 2012 s-a plătit macara, drujbist și au fost curățați arborii din față și pînă la Pavilionul 3, cel cu spălătorie, bucătărie și birouri.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *