Ploi în mai multe zone din țară, joi seară. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Joi avem vreme călduroasă, iar către seară vin ploi zgomotoase în zonele montane şi submontane şi prin centrul ţării. Maximele pleacă de la 27 de grade în depresiuni şi pot atinge 35 de grade în sud-vest.

Dobrogea şi Bărăganul: Vântul mai are unele porniri, domină atmosfera însorită şi se face puţin mai cald decât miercuri: maximele ajung la 33 de grade.

Moldova sudică şi în nordul Munteniei: găsim soare, temperaturi ridicate şi ceva averse pe inserat, în zonele mai înalte.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei o să apară ceva ploi în a două parte a zilei. Vor fi şi descărcări electrice şi condiţii de grindină. Până atunci: vreme frumoasă şi maxime de la 29 la 32 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş: mult soare şi peste 30 de grade la orele amiezii. Către seară în zona Transilvaniei se strâng norii de ploaie.

Ţinuturile vestice au parte de încă o zi însorită şi o amiază călduroasă. Pe aici ploile apar cu totul izolat, iar maximele ajung la 32, 33 de grade.

În centrul României, către seară vor fi reprize cu ploi zgomotoase, fenomene electrice şi răbufniri de vânt. Zonele vizate sunt în special cele montane. Pe partea vestică va fi foarte cald.

În sud-vestul ţării urmează încă o amiază fierbinte, cu maxime ce pot atinge pragul caniculei. În regiunile deluroase,spre seară, se anunţă momente cu ploi şi instabilitate.

Şi în sudul ţării se încălzeşte serios după prânz, iar în Lunca Dunării se vor atinge 34 de grade, la umbră. La apropierea serii, vor fi ceva condiţii de averse, îndeosebi în zonele mai înalte.

Vreme călduroasă şi în zona Capitalei, cu vânt un pic mai activ şi o maximă de 33 de grade. Spre seară apar ceva înnorări, dar e puţin probabil să plouă.Vineri în zori se vor înregistra 18 grade.

La munte avem vreme bună în prima parte a zilei, dar mai târziu apar averse, cu tunete, fulgere, vânt şi probabil grindină, în special în zona Carpaţilor Meridionali.

La mare se anunţă o zi destul de plăcută. Vântul mai are unele porniri şi norii se-adună trecător, dar nu prea sunt şanse de ploaie. Maximele urcă spre 30, poate 31 de grade, iar apa marii va avea cam 25 de grade.

Joi rămânem cu vremea călduroasă, iar către seară vin alte ploi zgomotoase la deal, la munte şi prin centru.

Vineri se face şi mai cald. Maximele depăşesc 30 de grade peste tot, iar în sud se instalează caniculă. Doar în zonele montane e posibil să cadă o ploaie de scurtă durata.

Sâmbătă, canicula cuprinde sudul, vestul ţării, dar apare local şi în centru şi în est. La deal şi la munte mai sunt ceva condiţii de ploaie. În rest avem soare şi maxime de până la 38 de grade în sud-vestul Olteniei.

Duminică, vremea se schimbă în vest, nord-vest şi centru. Pe aici vin averse abundente, cu vijelii şi grindină şi se răcoreşte simţitor. În rest rămânem cu atmosfera însorită şi va fi în continuare foarte cald. Prin sudul ţării se mai pot atinge 35, 36 de grade.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *