Podul din Tapia, în pericol de prăbușire!

Principalul pod din satul Tapia, aflat pe drumul județean care ajunge până la Nădrag, este în pericol de a se prăbuși.

Pe o porţiune în lungime de peste cinci metri şi lată de patru metri, în asfalt s-a format o adâncitură de circa 50 de centimetri, iar cei care vin cu viteză trec efectiv cu maşinile peste capcana din şosea.

În plus, a apărut și o fisură, care traversează asfaltul dintr-o parte într-alta.

Și sub pod fisurile sunt tot mai mari, iar baza construcției este distrusă în cea mai mare parte. Conducătorilor auto din Tapia, care cunosc problemele podului, le este teamă să-l mai traverseze cu mașinile.

“Îmi duc copilul la școală la Lugoj și simt o teamă enormă când trec acel pod. Mi-e frică, pentru că oricând se poate prăbuși. Doamne fererește să se întâmple când pe el se află vreun autovehicul. Pot muri oameni. Nu știu de ce nu i-a nimeni nicio măsură Am înțeles că e drum județean și nu aparține de Primăria Lugoj, dar chiar și-așa, reprezentanții acesteia ar trebui să înștiințeze Consiliul Județean Timiș, pentru a se întreprinde ceva”, a declarat Camelia Paulescu, din Tapia.

Pentru distrugerea sa, de vină sunt camioanele de mare tonaj care-l tranzitează zilnic, pentru a ajunge în balastierele dinspre Măguri.

Închiderea podului ar bloca traficul rutier pe drumul judeţean înspre satele Măguri, Cireşu și Criciova.

Conform documentelor, podul este foarte vechi și a fost realizat din cărămidă de foarte bună calitate, legată cu un mortar ce are în componenţă var nestins.

Este cunoscut şi sub denumirea de “Podul Turcului” şi apare pe hărţile primei ridicări topografice Iozefine din Banat, întocmite între anii 1769 – 1772, de către Imperiul Habsburgic.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.