Poeta lugojeană Adriana Weimer, două premii internaționale

Poeta lugojeană Adriana Wei­mer a obținut două premii la concursul Premiile Li­te­rare Internaționale ”Co­rona”, des­fășurat în Italia. Concursul este organizat și coordonat de scriitoarea Mihaela Talabă, originară din Timișoara. Cea de-a doua ediție a concursului a fost dedicată memoriei poetei Viorela Codreanu Tiron.

Poeta lugojeană Adriana Wei­mer a obținut Mențiune spe­cială la prima secțiune a concursului, cea pentru poe­zie cuantică, pentru poezia ”Lumină de stea”, care va deschide noul volum al autoarei, cu același nume, care va apărea la Editura Eikon din București în acest an.

În cadrul aceluiași concurs, Adriana Weimer a ob­ți­nut Premiul III pentru vo­lumul ”Un cer de cuvinte”. Volumul a fost tradus în patru limbi – engleză (traducător, Ada Cruceanu), germană (Hans Dama), franceză (prof. univ. dr. Elena Ghiță) și i­taliană (prof. Ioan Sîrbu).

”Am fost onorată de aces­te rezultate. Mihaela Talabă a descoperit poezia mea pe internet, i-a plăcut și m-a invitat să particip la concursul pe care îl patronează. Premiile vor fi acordate în luna septembrie”, spune Adriana Weimer.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *