Poliţist de frontieră, beat şi fără permis, implicat într-un accident pe autostrada Arad-Nădlac

Un tânăr de 28 de ani, angajat în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Arad, a fost implicat într-un incident rutier, joi dimineaţă, pe autostradă. Angajatul MAI conducea un autoturism deşi avea dreptul de a conduce suspendat şi se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 7.00 pe autostrada Arad-Nădlac. Poliţistul de frontieră se afla în timpul liber, însă reprezentaţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au anunţat că vor lua măsuri drastice împotriva angajatului Ministerului Afacerilor Interne, fiind deja demarată cercetarea împotriva poliţistului. „Conducerea ITPF Oradea a dispus în regim de urgenţă cercetarea prealabilă a poliţistului conform prevederilor statutului poliţistului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, mergând până la destituirea din Poliţie”, a declarat pentru Jurnal Arădean/Aradon, agent şef adjunct de poliţie Mihaela Leş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit un dosar penal în această cauză.

„În jurul orei 7.00, un bărbat de 28 de ani, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe autostrada A1 la km 578, calea 2. În urma verificărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat că bărbatul avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deţine permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat inspectorul de poliţie Lorena Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *