Politistii locali care au parcat neregulamentar, amendati de colegii lor dupa aproape zece zile

Cei doi polițiști locali care au parcat neregulamentar în fața sediului instituției și care au declanșat, de fapt, întreg scandalul legat de Corneliu Vaida, au fost sancționați după aproape zece zile și doar după intervenția primarului Nicolae Robu.

Intreg scandalul care a dus la amendarea lui Corneliu Vaida cu 900 de lei pentru postările de pe Facebook a început de la două mașini ale Poliției Locale Timișoara parcate neregulamentar pe trotuarul din fața instituției și care blocau circulația pietonilor. Deși au fost sesizați chiar atunci de o timișoreancă ce nu putea trece cu căruciorul, cei doi polițiști locali au fost amendați abia după mai bine de o săptămână.

„Direcția Poliția Locală Timișoara comunică faptul că polițiștii locali care s-au aflat la volanul autovehiculelor oprite pe platforma din fața instituției la data de 12.04.2017, încurcând circulația pietonilor, fapt semnalat de altfel pe o persoană care a făcut o fotografie ce a circulat pe rețeaua de socializare și în mass-media, au fost sancționați conform OUG 195/2002 – Codul Rutier, cu câte 290 lei fiecare și câte 2 puncte penalizare la permis, fapta fiind prevăzută de art. 142 lit. N, unde este stipulat că se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor”, au transmis, vineri, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Amenda vine după ce, joi, primarul Nicolae Robu cerea sancționarea polițiștilor locali vinovați și la trei zile după amendarea lui Corneliu Vaida, cel care a popularizat imaginea pe Facebook.

„De asemenea, Poliția Locală a luat toate măsurile ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple, fiind montate camere de luat vederi și urmând a se trasa zona destinată pietonilor, nefiind vorba despre un trotuar strict delimitat”, au mai transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *