Politistii locali din Timisoara vor patrula pe Bega, cu o salupa de aproape 29.000 de euro

Biroul de Patrulare Navală din cadrul Poliției Locale are cu ce să patruleze, după o lungă perioadă de timp de la înființare. A ajuns șalupa cumpărată cu bani din bugetul local, aproape 29.000 de euro.

Consilierii locali au fost de acord, în luna mai a acestui an, ca Poliția Locală să cumpere 30 de autoturisme, printre care și o autoutilitară de transport valori, o remorcă și o șalupă cu periodic.

Reprezentanții Direcției Poliției Locale Timișoara nu s-au lăudat cu noua achiziție, însă au fost dați în vileag de un utilizator de Facebook, care a postat o fotografie cu șalupa pe un grup de pe rețeaua de socializare.

„Șalupa este momentan în procedură de recepție, testare și înmatriculare. La finalul testelor, ea va patrula pe Canalul Bega. După cum se știe, la Poliția Locală există un Birou de Patrulare Navală”, ne-au declarat oficialii Poliției Locale.

Ambarcațiunea a costat 130.840 de lei, cu tot cu TVA, adică aproape 29.000 de euro, fiind cumpărată de la firma Spatyard din Galați, aceeași care a construit și vaporașele Timișoarei, care nu pot fi folosite încă pentru transportul public.

Încă din primăvara anului 2015, oficialii instituției se lăudau că unul dintre obiectivele Poliției Locale era înființarea compartimentului de patrulare navală pe Bega și dotarea cu șalupă, pentru „prevenirea evenimentelor negative din zona canalului.

Oficialii instituției au organizat în luna ianuarie 2017 un concurs de angajare pentru Biroul Patrulare Navală, pentru două posturi, dintre care unul la Compartimentul Intervenții Rapide. Oamenii legii vor patrula cu șalupa pe Bega pentru a supraveghea malurile canalului, reabilitate cu fonduri europene, dar și pentru a speria potențialii infractori.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.